Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Ale piekna dama a jakie ma włoski

Marzenie - jak Twoja terapia kapuściana? Pomogła?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Wera śliczniutka ta Wasza Wiktoria ale ma smoka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
lady dosia ból minął ale jak dotykam to czuje jeszcze takie zgrubienia w jednym miejscu na piersi i chyba mam jeszcze zatkane te kanaliki mleczne ale kapusta pomogła juz po jednej nocy jak uzyłam,oczywiście czułam sie okropnie przez ostatnie 2 dni jak na grype,teraz tylko czekam jak mi to stwardnienie zejdzie,oby jak najszybciej ale ból przy karmieniu jest duzy jak mały zaczyna ssać bo poranił mi sutka przez to wszystko;( brrrr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Natalia H
(owie3kaa)
Początkujący
Wera śliczna córeczka a jakie ma bujne włoski
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Marzenie, jak masz taki bol to moze przez kilka dni sciagaj z tej piersi mleko laktatorem? ja 3 dni tak robilam, bo nie moglam zniesc bolu juz, po karmieniu bylam z bolu cala spocona i zryczana... a 3 dni sciagalam mleko i dawalam Idzie w butli, druga piersia karmilam normalnie i po 3 dniach cycek jak nowy-wrocilysmy do karmienia cyckowego i do dzis wszystko pieknie gra i sie ustabilizowalo....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
A tez czułas takie cos twarde w piersi???boli tylko przy dotyku no i jak mały zacznie jeśc to tez sie zalewam potem ale zaciskam zeby i karmie nadal spróbuje odciagać tylko z tej piersi ale mam nadzieje że to nie wywoła nawału pokarmu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Marzenie,ja tez mialam takie twarde grudki ale jak dawalam ta piers gdzie one byly to po karmieniu juz ich nie bylo, a pozniej na nowo to samo-na poczatku jak jest duzo pokarmu to robia sie te grudki,niestety
Ja jak sciagalam laktatorem to wlasnie mialam mnostwo pokarmu potem,wiec przestalam. A przeboje z sutkami to mialam niezle.. Bolalo jak cholera jak malego przystawialam,plakalam ale dalej karmilam czasem nawet maly na poczatku jak zaczynal jest to mleko sie laczylo z krwia jaka mi leciala z sutkow az.... wpadlam na pomysl kupienia oslonek na piersi Pojechalam do babyshop i za 130 kr kupilam oslonki firmy Medela i cos pieknego to bylo-sutki szybciutko wrocily do normalnosci i juz nie bylo zadnego bolu i na dodatek uzywam ich od tamtej pory caly czas i nie ma to na nic wplywu- ani na to ze dzidzia ciagnie inaczej,ani na to czy sie dziecko najada.
A napisalam o tym ze sa one z firmy Medela bo probowalam tez z Aventa ktore sa tansze i chyba 70 kr kosztuja ale wogole sie nie sprawdzily-u mnie.
Goraco polecam uzywanie oslonek przynajmniej na czas zagojenia sie ran na sutkach
Buziaki marzenie dla was :*
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Potwierdzam co mówi Daris...
Te osłonki Medela są fajne. Ja ich na razie musze uzywac bo malej wygodniej ciagnac z nich. Dobrze ze w ogole ciagnie mi piers bo przez caly pobyt w szpitalu mialam z tym problem az do w sumie dzis w nocy. Zobaczymy jak to bedzie dalej. Ale dobrze ze nie ma problemu z ciągnieciem butli i smoka to chociaz moge odciagac pokarm.
Dobrze ze nas dzis wypuscili bo jakby mala nie zaczela jesc z piersi to chcieli nas zostawic jeszcze dzis w szpitalu na 4 dobe. Ale ze mała przybrala to jest ok
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
No własnie Daris mam osłonki z aventa ale ich nie wypróbowałam jeszcze jak karmie z tej chorej piersi to czuje sie jak na poczatku karmienia;( a z prawa piersia to mi takie rzeczy mały wyprawia że nic nie boli pamietam że wtedy wyleczyłam brodawki moim mlekiem i po tyg po porodzie karmienie było przyjemnością no ale taki los matki zakupie te osłonki jak sie nic nie polepszy;P
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
marzenie, ja mialam mega problem z sutkiem, ida mi go zmasakrowala. jak bedziesz odciagac w porze karmienia to nawalu miec nie powinnas.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok